Alla inlägg den 15 januari 2011

Av Mikaela - 15 januari 2011 23:43

Vilken underbar eftermiddag och kväll jag har haft med min lilla familj.Allting har varit mysig och kärleksfullt och jag har pussats & kramats med Isa-Hjärtat massor,har verkligen längtat ihjäl mig efter henne fast jag bara var ifrån henne ett halvt dygn!!!



Jag gjorde lite Lördags-lyxig mat till la familya som så många gånger tidigare!


   Älgkött (kallskuret från min söta Mormor) med potatisgratäng kokta ärter morötter & rödvinssås!

Det var riktigt gott så nu är man mätt och belåten och har det lugnt och skönt i sängen och tittar lite sporadiskt på "Sista Kontraktet" med en ung läcker Mikael Persbrandt,snart tar jag fram chips & godis med tror jag^^  

Av Mikaela - 15 januari 2011 14:32


Den svenska maffian granskas i TV4

I dokumentärserien Svensk maffia ges en unik inblick i de kriminella nätverk som styr den undre världen i Sverige.

   

Det råder krig i Sverige. Dels mellan kriminella gäng, dels mellan gängen och samhället. I sex avsnitt går man på djupet och dissekerar den undre världen för att svara på frågan, vad är det som driver den och dess ledare?


Kampen mot gängkriminaliteten skildras genom de män och kvinnor, poliser och åklagare, som vägrar ge upp trots ständiga dödshot, sprängdåd och vetskapen om att vittnen helt plötsligt har försvunnit spårlöst. Det blir gripande människoöden, exklusiva bilder och fascinerande fakta. Bland annat följer man Freydon som kämpar för att hans son ska hålla sig borta från kriminalitet och gängvärlden.


Bakom dokumentärserien står journalisten Lasse Wierup, en av författarna till den mycket uppmärksammade boken Svensk maffia som kom ut 2007, i vilken han började sin kartläggning av de kriminella nätverken i Sverige. 

------------------------------------------------------------------

Den här dokumentärserien kommer jag att följa slaviskt kan jag bara säga.

Otroligt intressant,lärorikt och framför allt givande i den bemärkelsen att de övriga i Samhället får en mycket bra och kanske mer förstående bild av hur det verkligen är.Givetvis är det väl INGEN som rekommenderar folk till att bli tungt kriminella m.m MEN samtidigt tror jag som sagt att man BORDE följa serien,så att man kanske på sätt förstår att alla inte har samma förutsättningar i livet,ALLA är Inte 'födda med silversked i mun'!!!!

Jag skulle önska Att alla gav människor en ny chans,en extra gång.Men då behövs det KUNSKAP,och  MEDKÄNSLA ifrån varje enskild individ,något jag tyvärr vet är omöjligt!!

Människan förstår nog Inte VAD brottslingar eller folk som bara har hamnat snett här i livet går igenom!!!


 Jag hoppas att serien kommer att skildra Helheten av hur det ALLT går till.

Allt från en mycket tuff vardag med ständiga gängbråk,hot,brott,utpressningar,dödsfall,mord m.m & människors sätt att agera i en grupp m.m

Jag tycker det är otroligt givande att få en stor inblick i olika människors vardag! Speciellt om man inte anses som "En vanlig Svensson"!!!



Serien sänds i sex delar med start torsdag 27 januari klockan 21:00 i TV4.


Av Mikaela - 15 januari 2011 14:24

  


Sitter och pluggar och kommer att fortsätta med det i alla fall halva dagen.

Jag tycker verkligen om alla uppgifter i Svenskan,har redan gjort klart 4 "läxor" som inte är tidsbestämd enligt planeringen,plus läxan till nästa vecka som även den är klar.


Underbart att det är Lördag också ju!   




Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3
4
5
6 7
8
9
10
11
12
13 14 15 16
17 18 19
20
21
22 23
24 25 26 27
28
29 30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards