Alla inlägg under mars 2013

Av Mikaela - 20 mars 2013 21:21

Jag har upptäckt en ny talang hos mig själv idag, det som förvånar mig mest är att jag inte har provat detta innan. Vem vet, jag kanske kan uppträda på cirkus med detta?

 

Eller vad tror ni?

 

Jag tror faktiskt att jag har en chans, kanske borde åka på en turné Sverige runt så att alla kan få möjlighet att se detta underverk, som jag väljer att kalla det!

 

 

 

Jag kan nämligen stå på händerna! Det trodde ni inte om mig va?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Titta här!

 

 

 

Han har väldigt fin utsikt den där gubben på tv:n, kiss my ass!

 

 

Nu ska jag försöka vara seriös istället, idag har jag varit megatrött, vaknade vid 7, halv 8 nånting, tittade på Nyhetsmorgon, tycker att det är ganska kul och intressant faktiskt. Gick och rökade och bryggde kaffe...mmm gott!

 

Sen vid strax innan 9 väckte jag lilla sötnos-Isadora för hon skulle gå till tandläkaren på en kontroll. Hon hade jättefina tänder, och en lös tand, herre gud en lös tand??? Snart dröjer det väl inte länge innan hon har pojkvän, är ute och festar hela helgerna och sminkar sig, min lilla bebis...

 

Sen kom mamma hit med sin symaskin, jag vill ha en egen, men de är så himla dyra! Sen gjorde vi lite ärenden ihop & efter det var det dags för mamma att gå till tandläkaren.

 

Jag har sytt och grejat lite i köket idag, vet inte vad jag ska göra för något imorn, börjar få slut på idéer känner jag.

 

 

Jaja, här kommer ett gäng bilder:

 

 

 

 

 

 

 

Före:

 

 

 

 

 

 

Efter:

 

 

 

   

 

 

Insynsskydd! :)

 

 

Årets påskris, en blomma!

 

  

 

 

Jag sydde även vimplar, det gör jag aldrig nånsin om, det var riktigt jobbigt!

 

 

 

 

 


Av Mikaela - 20 mars 2013 10:58

Ja, hej och hå, här lär ni få förbereda er på en irriterad Mikaela som just nu ser ut som ett stort jäkla frågetecken!

 

Det kanske finns någon som vill låna ut sina ögon och tolka dessa bilder från de brev jag har fått som kan få mig att förstå vad jag har gjort för fel? Vore väldigt snällt!

 

 

Jag tar det från början så att ni hänger med lite på vad det är som förundrar mig.

 

I början av detta år (2013) så fick jag ett brev på posten från Csn, so far so good, där det stod att jag skulle börja betala tillbaka på mitt lån från Csn, där har jag inga invändningar, MEN, i detta brev stod följande:

 

 

 

 

 

Det är betalningsdatumet jag syftar på, är det fler än jag som tolkar det som att jag ska betala summan senast den 29:e november 2013??

 

 

Det slutar inte där, fick sen ett till brev där csn tydligen hade ändrat sig, brevet ser ut så här:

 

 

 

 

Okay, sista augusti ville de visst ändra det till...Om ni trodde att det slutar dät har ni fel! För idag fick jag detta brev!

 

 

 

Är det roligt att ändra betalningsdatumet hela tiden eller?

 

Fick en betalningspåminnelse att jag inte har betalat den första summan som skulle vara betald 2013-02-28 (har aldrig fått nått brev eller nått på deras hemsida om det)

 

 

Så jag ringde upp Csn nyss och väntade i ca 30-40 minuter eftersom jag ville uppge ändrad inkomst, men nej nej och åter nej, då var jag tvungen att fylla i en blankett, jag kan ju tycka att jag istället kunde ha fått uppge min inkomst direkt, okay jag förstår att man inte kan göra så egentligen eftersom folk kan fuska och uppge en inkomst som inte stämmer men va fan!

 

 

 

Såhär känner jag just nu:

 

 

 

 

 

Okay, det är omoget men jag tycker att jag har rätt till att vara irriterad just nu!

Av Mikaela - 19 mars 2013 20:41

God kväll på er!

 

 

Vad roligt det var att besöka sin egen blogg idag, hade redan haft över 20 läsare på morgonen när jag vaknade vid 7-8 tiden. Hade 51 sist jag kollade. Hoppas att nån hittade nått intressant i alla fall.

 

Har haft en över lag bra dag, pysslat och hållt på som vanligt, nu väntar jag egentligen bara på Thomas så att vi kan titta på skräckfilm! 

 

 

Här kommer bilder från dagens pyssel för dem som är intresserade.

 

 

 

 

 

 

Haha, jag & Isa gjorde påskkycklingar till påskriset!

 

 

       

 

 

Isadora ville ha en prinsess-stol, så då fixade vi det med av hennes pall.

 

 

 

   

 

 

Nya mattan i köket & kaffesugen katt :)

 

 

 

 

 

Sötnosen skulle ut i skogen med dagis idag, hon var så himla exalterad & glad <3

 

 

 

 

 

 

Matbordet...

 

 

 

 

 

Före....Mera pall(Att lägga kläder på i sovrummet är det tänkt)

 

 

 

 

 

Efter!

 

 

 

God kväll på er!

Av Mikaela - 18 mars 2013 11:30

Ja, det finns något jag vill berätta om, det handlar om pusselbitar, och då menar jag inte såna som man lägger ihop med dottern utan de där berömda pusselbitarna som faller på plats!

 

 

För det finns faktiskt inte någon bättre mening enligt mig med att inse att man har en diagnos!

 

Jag har alltid trott att jag är en så kallad shoppoholic  eftersom jag spenderar otroligt mycket pengar på allt möjligt i perioder, men har nu förstått att det beror på mina manier, har förövrigt en "shopping-mani" nu! Det är skitjobbigt vill jag lova, tänk dig att du har ett konstant behov av att köpa saker, man vill bara ha, ha och åter ha, något som min sambo Thomas är duktig på att påminna mig om, han frågar ganska ofta:"När ska jag få något som jag vill ha av dig?" Jag kan inte svara på den frågan utan istället väljer min hjärna att skratta bort det och så börjar det om.

 

Det finns även perioder då jag inte spenderar någonting alls, förutom mat och cigg då (Ja, jag vet, jag borde sluta röka). Då lockar inte nånting, inga nya kläder till Isadora eller mig själv (Isa fick över 100 plagg för ett tag sedan), ingen inredning(???) inga smycken, smink, ja vad som helst som annars intresserar mig väldigt mycket.

 

 

Jag kan även se tillbaka på tiden då Isadora var en liten bebis, jag var så himla glad och lycklig när hon föddes och några månader efter, allting gick som på räls, jag fixade allting i hastigheten 300 kilometer i minuten ungefär. Diskade som en blådåre, lagade mat, städade, var en "överbra" mamma åt Isa, tvättade och så vidare.

 

Sen efter några månader gick det åt andra hållet, jag valde då att ganska snabbt söka hjälp hos en läkare, det var slöseri med tid kan jag ju säga rakt av.  Jag förklarade läget för honom, och sa att så fort jag inte gjorde något med Isadora, till exempel om hon låg och sov så mådde jag väldigt väldigt dåligt psykiskt.

 

Svaret jag fick av läkaren var följande: "Haha, ja men då kan du ju ta hand om hela tiden så att du slipper må dåligt!"

 

 

Jävla idiot är vad jag kallar en sån läkare, efter det sökte jag ingen mer hjälp, en del läkare borde fan få sin legitimation indragen och bli satta på vatten och bröd och plågas med att se en urdålig film om och om igen! Eller nått....

 

 

Jag kan även tänka tillbaka ännu längre bort i tiden, när jag gick i högstadiet, då kunde jag ligga i flera månader i min säng och bara stirra in i väggen, kände mig helt tom, den känslan kan nog ingen sätta sig in i om man inte är eller har varit där själv.

 

 

Jag kommer säkert på fler situationer där Bipolariteten gör sig väl påmind, kommer nog på det när jag har skrivit klart det här, det brukar vara så.

 

 

 

Här kommer även en liten lista som jag hade med mig till läkaren (den bra läkaren som jag skrev om för några inlägg sedan):

 

 

 

Psykiska symtom som tyder på Manodepressivitet/Bipolaritet (det är samma sak)

 

 

Humörsvängningar

Ekonomiskt oansvarig i perioder

(Tack gode gud för att jag besöker loppisar och liknande ofta)

Intolerant

Verbalt aggressiv

Lättirriterad

Låg stresströskel

Återkommande panikångestattacker

Folkskygg

 

Manierna:


Förhöjd självkänsla

Pratsam

Överdrivet självsäker

Sömnlöshet

(Klarar mig på ett par timmars sömn, har fått sömntabletter nu men har fortfarande mardrömmar, vilket jag har både i de maniska perioderna och i depressionerna. I de maniska perioderna vaknar jag dock väldigt tidigt på natten/morgonen)

Överaktivt beteende 

Ökad energi

Kreativitet

Skämtsam

Glad

 

 

Depressionerna:


Sängliggande

Gråter

Ökat sömnbehov

Känslig

Rädd att få kritik från andra människor

Nedstämd

Känner ingen glädje alls

Ingen matlust

Dåligt självförtroende

Koncentrationssvårigheter (Har jag som jag tidigare nämnt nästan alltid)

Dåligt minne (Har jag också jämt)

En känsla av hopplöshet

Självmordstankar

 

 

Detta var den lista jag hade med till läkaren, han sa som sagt att det var som att läsa om Bipolaritet direkt ur läroboken.

 

Jag har även en del fysiska symtom, dock har de inte med sjukdomen att göra:

Ont i ryggen

Ont i knäna

Ont i vänster ben

Ont i höften

Ont i fötterna

Öm i axlar & nacke.

 

 

 

Förlåt att det blev ett så långt inlägg men jag var verkligen tvungen att skriva av mig.

 

 

Ta hand om varandra och om er själva!

 

 

 

 

 

 

 

 

Av Mikaela - 17 mars 2013 12:29

Oj oj oj vilken dag!

 

 

Jag har precis bevittnat bland det värsta jag har varit med om i hela mitt liv, finner inga ord...Kan inte hur mycket jag än försöker beskriva denna hemska upplevelse!!

 

 

Var ute och gick för ungefär en halvtimme sedan, jag trodde att det skulle bli en helt vanlig promenad med fågelkvitter och stanken av gödsel, som är två ganska vanlig ting här ute på landet.

 

 

 

I vilket fall som helst, när jag och hunden Kippy hade gått några hundra meter möttes båda av en total chock! Det hade inträffat en mycket allvarlig trafikolycka på vägen! Tänk om det är någon man känner tänkte jag, vad Kippy tänkte kan jag inte svara för men hon tyckte nog inte heller att det var så bra...

 

 

Vi gick längre fram mot olyckan & ringde 112 för att tillkalla ambulans, det hade tydligen varit mycket halt ute denna förmiddag, halkan kanske kan jämföras med hur det känns att halka på ett bananskal...

 

 

 

Jag tog en bild på olyckan.

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

'

 

 

Av Mikaela - 17 mars 2013 10:10

Ja, äntligen kan man ju lugnt säga!

 

Nu har Åhléns valt att använda en ny skyltdocka som har kurvor och den ser helt klart mer fyllig och mänsklig ut! För handen på hjärtat, vilken vuxen kvinna som inte har någon sjukdom eller liknande ser ut såhär?

 

 




Att väga ungefär 40 kilo när man har vuxit klart kan verkligen inte vara hälsosamt!!!

 

 

 

En annan sak som slog mig är att med de nya dockorna, som jag förövrigt hoppas att fler klädbutiker tar efter, kommer många fler kvinnor med största sannolikhet att känns sig mer bekväma och kvinnliga i sig själva. Det är ju inte många gånger som man ser en skyltdocka med snygga kläder som man sen väljer att prova och det ser precis lika "bra" ut på en själv.

 

 

Jag har inte på nått sätt en speciellt "stor" kropp, men kurvor och en liten mage har jag allt!

 

 

Här är den nya skyltdockan, hon i lila underkläder, bra beslut Åhléns!!

 

 

 

 

 

Av Mikaela - 17 mars 2013 09:46

Hej på er!

 

 

Satte mig i soffan för en stund sedan och kikade in på Aftonbladets hemsida, tycker att det är kul att hänga med lite grann så man får veta vad som händer i världen. Jag fastnade för en artikel som handlade om Jesus, fråga mig inte varför, jag har väl fått men för livet efter alla miljoner gånger man har tittat på underbara Tre kronor! (Sten Frisk) 

 

 

Här är i alla fall artikeln:

 

 

Jesus låg ihopvikt - i fyra år

Amerikan hittade frälsaren i en skyddsduk

 

 


Har du saknat Jesus de senaste åren?

Det kan bero på att han legat ihopvikt hemma hos Brian Krantz i Saugus, strax norr om Boston, i fyra år.

– Mitt hjärta slog i miljoner kilometer i timmen, jag hyperventilerade, säger Brian Krantz som hittade Jesus.


 

För fyra år sedan sprejmålade Brian Krantz sina persienner. För att inte spreja utanför använde han sig av en skyddsduk. Sedan dess har duken rykt fram emellanåt och agerat skydd för olika projekt.

Men så i förra veckan stannade Brian Krantz upp och tittade på tyget. Vad han såg gav honom en chock.

– Jag kan inte förneka det här. Det är vad det är. Det ser ut som Jesus Kristus, berättar Biran Kantz för nyhetskanalen Whdh.

– En krona eller gloria, två ögon, en mustasch, näsa, där finns hakan, där är käklinjen, säger han när han visar upp tyget.

Ramar in Jesus

Han berättar att han använt duken säkert 50 eller 60 gånger utan att märka något särskilt med den. Men nu när han upptäckt motivet av Jesus planerar han att rama in duken och hänga upp den hemma.

Fyndet gladde även hans flickvän.

– Jag vet inte varför, men alla behöver hopp i livet. Och jag hoppas att detta är något som ger honom hopp, säger Julie Anne Aloise som är Brian Krantz flickvän.

Dyker upp lite överallt

Brian Krantz är inte den förste att hitta Jesus i ovanliga miljöer eller former. Vid flera tillfällen har han dykt upp på ultraljud och så sent som förra året hittade en 27-årig man Jesus i en mögelfläck bakom kylskåpet, rapporterade The Daily Mail.

 

 

 

Den här bilden ska tydligen föreställa Jesus...Är det jag som är blind eller amerikaner som är mediakåta??

 

 




Döm själva, om nån vill förklara ytterligare så är ni varmt välkomna!

 

 

Källa:Aftonbladet.se

Av Mikaela - 14 mars 2013 18:45

Idag har jag haft en bra dag, är dock trött som tusan just nu! Ska glo lite på tv sen vid niotiden planerar jag att gå och lägga mig, skönt!!

 

 

Var på loppis idag, hurra jag fick min vilja igenom, som alltid...Det blir tredje världskriget när jag inte får som jag vill.

 

 

I alla fall så hittade jag två stycken köksstolar, sittdynor och ett tårtfat som jag bara älskar!

 

 

Stolarna var dock så fula så jag var tvungen att måla om dem, här hemma hos oss är det ingen könsdiskriminering, alla ska veta vilken stol som tillhör vem, Thomas kanske egentligen vill ha den rosa, vad vet jag? :P

 

 

Här kommer 500 bilder på min make over på the stols!

 

 

Före

 

 

 

 

 

Blanda blanda blanda...

 

 

   

 

 

Måla måla måla

 

 

 

 

 

 

Före, jävla sol!

 

 

  

 

 

Efter

 

 

     

 

 

 

På med dynorna

 

 

 

      

 

 

 


Färdigt! :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Presentation

Fråga mig

9 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4
5
6 7 8
9
10
11
12 13 14
15
16
17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards